Från Lovely Ladies till Sweet Lillys

 

Många som känner till vårt musicerande är också bekanta med en showgrupp som gick under namnet Lovely Ladies. 

 

För att göra en lång historia kort så började det hela med att Sören Engberg som då arbetade som producent på Folkparkernas programbolag fick i uppdrag att producera en julshow inför 2003 års julbord på Railway Saloon. Han kontaktade Jamina Jansson från Söderhamn, keyboardist och sångerska. Bettan Söderberg, Sundsvall, tidigare sångerska i Martinez. Karina Nilsson, dragspelerska från Sundsvall samt Lilian Bokestig, basist och sångerska från Sundsvall. Man ville ha en julbordsunderhållning med kvinnlig fägring och gärna med lokal anknytning. Konceptet kallades Lovely Ladies.
 

Det hela slog väl ut och vips bokades gruppen på olika event över hela landet och redan året därpå, 2004, stod julbordsundehållning på Aveny på schemat. Statt i Hudiksvall följde 2005 efter i samma fotspår. Lovely Ladies vann även i kategorin ”Bästa showgrupp” på Sundsvall Music Awards 2006.

 

Efter några år valde Jamina Jansson och Bettan Söderberg att lämna gruppen och in kom Helena Forsberg (numera Dalby) från Sundsvall; sångerska, gitarrist och musiklärare. Någonstans i det läget kändes det rätt att bryta sig loss från olika bokningsbolag och starta ett eget; "ICE - In Case of Entertainment". Även själva konceptet genomgick en viss förändring då vi valde att stryka regelrätta dans- och traditionella shownummer. I stället fokuserade vi på att vi faktisk är musiker i grunden och inte showartister i den bemärkelsen. Dock fortsatte vi att designa produktionen utifrån behoven hos våra inarbetade kundrelationer.

 

Vi bytte namn till Sweet Lillys (för att inte förvirra våra kunder) 2007 och med detta följde även ny musikalisk förpackning. Det året fick vi äran att underhålla julbordsgästerna på Orsa Grönklitt.

Vi har tagit fasta på våra olika musikaliska bakgrunder så låtarna färgas med vårt eget speciella sound som levereras med glimten i ögat. Detta brukar uppskattas väldigt av publik och arrangörer.
Julen 2009 valde man att använda vårt sound på julshower på Våningen i Sundsvall där vi kompade Susanne Fellbrink och Chris Lindh. Det var naturligtvis roligt och utvecklande att få uppdraget att arrangera låtar till konceptet som går under namnet Stars 4 U.

 

I december 2010 var det återigen dags för julbordsunderhållning, denna gång i en renodlad Sweet Lillys-produktion. Under några hektiska veckor fick vi åter äran att pendla till Orsa Grönklitt för några oförglömliga helger i advent.2011 års julbord pendlade vi mellan Sundsvalls Stadshus och Söråkers Herrgård.

 

2012 var ett fantastiskt spelår där vi var ute på fler uppträdanden än nånsin. Vi avslutade året på Sundsvalls Stadshus som blev årets julbordsunderhållning för vår del.

 

2013 tog vi ett "mellanår" då vi jobbade i andra konstellationer för att under 2014 åter inta scenen tillsammans. 

2015 genererade i flera spännande uppdrag och under kalenderåret 2016 ökade efterfrågan återigen rejält så sommaren 2017 blev väldigt hektisk.

Under hösten 2017 beslutade sig vår kära gitarrist Helena för att varva ned och fokusera mer på sin familj så vi försöker numera att hålla igen lite på turnerandet.

Vi hörs och ses nånstans därute i vimlet!