Bling bling

 

 

Jag tokälskar julen!

 

Jag drömmer våta drömmar om Jenny Nyströmtomtar, bjällerklang och pepparkaksgubbar.

 

I huset på landet när jag var liten var vi som mest fem syskon och två föräldrar och vi hade utan konkurrens den juligaste julen i hela byn! Då låg alltid snön vit på taken och endast tomten var vaken…

 Och mamma och pappa förstås. Det prasslades hemlighetsfullt, det kokades knäck och griljerades skinka. Åh, detta märkliga prasslande som lovade fantastiska skatter gömda innanför färgglatt julklappspapper. Mystiska julklappar som man visste fanns gömda någonstans i huset men som man aldrig såg minsta skymt av förrän på julafton när tomten kom!

 

Hela huset doftade av apelsiner upphängda i röda sidenband, alla med omsorgsfullt ditpillade nejlikor. Levande ljus och adventsstjärna av halm i köksfönstret spred ett magiskt sken genom hela långa december. Det var tider det…

 

Nu är det andra tider…

 

Märkligt att mitt vuxna jag aldrig hinner uppleva den där förväntansfulla känslan av stjärnan i Betlehem som snart kommer att tindra över oss alla. Nu är det ackordanalyser som skulle kunna döda en häst. Stämmor som får stämband att slå knut på sig själva. Men rasande bra låtar som ska repas in! För vareviga advent är det högsäsong för oss som kallar oss musiker.

 

I år har hela Sweet Lillys blivit inbjudna att medverka i en julshow här i stan. Som scouterna är vi alltid redo för nya utmaningar! 70-tals låtar står på schemat och allt ska framföras med Sweet Lillys faktiskt ganska unika sound. Jag har en känsla av att i år blir det mycket mer bling bling och glamour än under min barndoms jular. Men jag tror aldrig att champagnen kommer att slå känslan av högtid och firande som ett glas julmust gjorde då!  Och om jag ses framföra en stämningsfull julsång gråtandes Lille Skutt tårar så ber jag om överseende med det.

 

Ha nu en rackarns mysig juletid framöver allihopa och stressa inte ihjäl er!

 

Lilian

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Pjott » Musiker = hovnarr?:  ”Skulle en elektiker bara få betalt för när han andvänder sina verktyg? Inte resa..”

  • Gitte » Musiker = hovnarr?:  ”Cheesus... DET var ord och inga visor! (sic!) Så förbaskat bra rutet! Det är sam..”

  • Martin Almqvist » Musiker = hovnarr?:  ”Så sant. Jag har fått höra astt jag kan ju bara ställa mig på scen o spela. Jo v..”

  • Anette Nybrand » Ny istid:  ”Ha ha ha, helt underbart Karina!! Ibland får man känna att man lever! B-)”

  • Anna-lena Nordlund » Ny istid:  ”Helt imponerad och vilken spännade story! Karina, där sitter inget fast. Vilken ..”

Bloggarkiv