En prinsessas dagbok

 

 Jag har haft en riktig prinsesshelg kan man säga! Inför stundande julshower - i år huserar Sweet Lillys på Orsa Grönklitt - behövs verkligen ren och skär avkoppling. Därför tackade jag glatt "ja" till erbjudandet att bli bortskämd en hel helg!

Så nu fick jag mer insikt i hur HÅRT ett "sess-liv" kan vara...

 

Dag 1: Blir matad med färska skaldjur direkt från Västkusten. Jösses så behändigt. Behövde bara sitta och gapa som en liten fågelunge. Det slank ned både räkor, kräftor och värsta stora krabbklorna! Trevlig start på helgen, absolut!


Dag 2: Jaa, joo, det var väl här det började bli lite mer kännbart s.a.s. Fick en peng som jag skulle göra av med på vad jag ville, enda "kravet" var att en spa-behandling skulle ingå. Jaa, och här måste jag väl säga att det är ju INTE ett område som jag är särskilt bekant med. Jag är ju lixom inte i vanliga fall och rör mig på de ekonomiska nivåerna, om man säger så. Meeen nu jädrar skulle det bli av minsann! Bläddrade ivrigt i denna broschyr bakåt och framåt, läste upp och ner, ner och upp!

Väl framme vid ett beslut ringde jag dit för att få upplysningen att de inte hade tid för alla önskemål jag hade! Nejjjee! Nu när jag var så nära! Nåja, lite tid hade dom, så jag blev inbokad på 2 kortare behandlingar. Traskade glatt ned till den första, då var det bryn- och fransfärgning på schemat - inkl brynplock då såklart. AAAAJ! Fasen va oskönt! VEM har uppfunnit detta självplågeri? BETALA för detta?
Nåja, efter en lång stunds genomliden smärta var det dax att kolla på resultatet i spegeln! HA HA HAAAAAA, jag skrattar ihjäl mig! Vem var clownen dom klistrat dit i spegelramen? Det där var då inte JAG iallafall! Ett ljuslila ansikte (ja vadå, vem har råd med solarium?) med två stooora svarta bågar där mina vildvuxna ögonbryn tidigare huserat! Stackars tjejen på spa´t kanske blev lite förolämpad, vet inte riktigt... Hon sa att det var jättefint, så ja, det var bara att tacka för mig, betala och invänta nästa behandling! (Jag undvek alla speglar på vägen ut, bara för säkerhets skull...)

Efter en skön biltur i det fina höstvädret var det då dags för nästa upplevelse/behandling! Nu var det en regelrätt ansiktsbehandling med allt vad det nu kunde innebära. Mmmm, det här var ju KLART mycket skönare än den hemska brynplockningen förra människan höll på med! - tänkte jag i ca 5 minuter. Sen satte människan stekhet ånga i ansiktet på mig! Folk har kvävts för mindre! Ja, och SEN... SEN blev det så hemskt så jag vet inte hur man beskriver sånt för folk som inte varit med om det själv! Först smorde hon in nåt som brände och stack i hela ansiktet. Det kändes som att skinnet skulle krulla ihop sig totalt! Sen grep hon tag i ansiktet från olika håll, vred, klämde, bände! Baaah!
Det är INTE lätt att se oberörd ut när tårarna rinner av pur smärta! HerreGUD vad folk gör för att bli snygg alltså! Varför, VARFÖR fanns det inte tid för den aromabehandling jag hade tänkt mig från början, med varmt bad och lerinpackning? Varför kom jag på idén att testa denna outhärdliga form av självplågeri? Men hur kunde jag veta...?
Så efter denna timme var jag totalt utpumpad men lycklig över att jag trots allt kom därifrån levande!
Den HÄR gången däremot råkade jag få syn på mig själv i en spegel... MY GOD! Vem är det DÄR?? I botten kände jag igen det där clownansiktet jag upptäckt tidigare på dagen, men sen hade det tillkommit något odefinierbart, bratwurst-aktigt! En rosa (istället för den ljuslila tonen) färg med röda fläckar upptog området där mitt ansikte tidigare suttit!

Efter detta knorrade magen ljudligt (hade så även gjort under hela behandlingen, vilket ekade besvärande i det lilla rummet jag befunnit mig i) så då fick jag tips på en bra restaurang, tog med mig min nya "bekantskap" - dvs "bratwurst-clownen" - och avnjöt en 3-rätters middag, med folks skrämda blickar vilande på mig/oss (Kändes det som iaf)

Tack och lov fick jag sen som belöning en fantastiskt trevlig kväll i goda vänners lag, där ingen stirrade konstigt på mig! (Jaa, 3 kg smink kan lösa många problem sörru!)
Så nu fattar jag precis hur alla prinsessor har det! Bakom den där vackra fasaden ligger timvis med självplågeri, och jag kommer aldrig mer att vara avundsjuk på dem! Eller, ja, bara fläckvis då kanske...

 

/Ur "En dragspelerskas vardag"

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Pjott » Musiker = hovnarr?:  ”Skulle en elektiker bara få betalt för när han andvänder sina verktyg? Inte resa..”

  • Gitte » Musiker = hovnarr?:  ”Cheesus... DET var ord och inga visor! (sic!) Så förbaskat bra rutet! Det är sam..”

  • Martin Almqvist » Musiker = hovnarr?:  ”Så sant. Jag har fått höra astt jag kan ju bara ställa mig på scen o spela. Jo v..”

  • Anette Nybrand » Ny istid:  ”Ha ha ha, helt underbart Karina!! Ibland får man känna att man lever! B-)”

  • Anna-lena Nordlund » Ny istid:  ”Helt imponerad och vilken spännade story! Karina, där sitter inget fast. Vilken ..”

Bloggarkiv

Länkar